joi, 6 iunie 2013

Cameo

Regele... cameo: Alfred Hitchcock (The Birds)
"A cameo role or cameo appearance (/ˈkæmioʊ/; often shortened to just cameo) is a brief appearance or voice part of a known person in a work of the performing arts, typically unnamed or appearing as him- or herself. These roles are generally small, many of them non-speaking ones, and are commonly either appearances in a work in which they hold some special significance (such as actors from an original movie appearing in its remake), or renowned people making uncredited appearances." (Wikipedia)

 Il caut pe domnul Rodriguez

 

"Il était une fois un flic." (1971) - o comedie cu Michel Contantin si Mirelle D'Ärc. Cineva bate la usa, intreaba de dommnul Rodriguez si apoi pleaca. Alain Delon a tinut sa apara, chiar si pentru cateva secunde, in filmul prietenei sale din acea vreme, .

Un baiat ... cu pile

Un turc ...(Joe Dassin)

Actorii principali din Topkapi (1964) sunt Maximilian Schell si  Peter Ustinov. Regizor este Jules Dassin care nu gaseste ceva mai bun de facut decat sa-si proveze fiul intr-o aparitie: Joe Dassin, cunoscutul cantaret (deja consacrat la momentul filmului - nu avea nevoie de "pila" - este doar un joc).

Regele Cameo
Ultimul cameo semnat Hitchckock: Family Plot

Regele acestui gen de aparitii este Alfred Hitchckock, care tina sa apara personal, ca o emblema, in fiecare film al sau: un trecator, un om din public, un vecin de scaun... sau de coafor. O poza de ziar, o umbra. Distractia noastra favorita de cinefili era sa-l descoperim pe maestru in aceste secvente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu